Styrk immunforsvaret og reduser blodtrykket med tilskudd av blåbær

Om du har en stillesittende livsstil kan et daglig tilskudd av blåbær hjelpe deg med å få et sterkere immunforsvar, og det kan senke blodtrykket.  Dette på kun seks uker, i følge en undersøkelse gjort på kvinner og menn i aktiv arbeidsalder.

Hos de som daglig inntok blåbærtilskudd tilsvarende 250 gram bær, fant forskerne ut at immunforsvaret ble sterkere. De naturlige drepercellene (NK-celler) økte med 4 % sammenlignet med de som fikk placebo.

Naturlige dreperceller sirkulerer i blodet, men finnes også i forskjellige organer.  Deres viktigste oppgave er å raskt kjenne igjen tumorceller og virusinfiserte celler, og så drepe disse tumor- og virusinfiserte celler.  En 4% økning av NK-celler er derfor ikke av ubetydelighet.

 

Blåbær reduserte også blodtrykket

Forskerne observerte samtidig at tilskudd av blåbærpulver også reduserte blodtrykket hos de av deltakerne som hadde et lett forhøyet blodtrykk.

Undersøkelsen bekrefter dermed tidligere funn som forskergruppen har uført på topptrente idrettsutøvere som inntok 250 gram blåbær. Også her fant forskerne ut at blåbær førte til et sterkere immunforsvar ved en økning av NK-celler og en reduksjon i betennelsesfaktorer.

Blåbærs positive egenskaper antas å ligge i flavonoidene, stoffene som gir blomster, frukt og bær farge.

Spesielt antocyaniner og flavanoler antas av forskerne å være viktige.  Tidligere har man funnet at blåbær også kan redusere risiko for tidlig aldring av hjernen.

 

Kilde:

Six weeks daily ingestion of whole blueberry powder increases natural killer cell counts and reduces arterial stiffness in sedentary males and females.  McAnulty et al., Nutritional Research In Press, DOI: 10.1016/j.nutres.2014.07.002

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Crystal Dream

Naturige ingredienser for naturlig god søvn

Crystal Mind

Normal brain function for all the family

Crystal Eye Omega

For the treatment of Dry Eyes

Crystal Mind

Crystal Mind™ has been developed following many years of research in nutrition for optimum brain health and function.

nutrimedhelse.wordpress.com/

Nyheter og forskning om livsstil, naturmidler og kosttilskudd

%d bloggere liker dette: