Kapsler med hvitløk reduserer høyt blodtrykk

En stor samleundersøkelse har sett på om kosttilskudd med hvitløk kan redusere blodtrykket. Ved å analysere resultatene av 17 forskjellige publiserte studier, konkluderer forskere at hvitløk definitivt er med på å redusere blodtrykket.

Undersøkelsen er publisert i Journal of Clinical Hypertention og viser til at hvitløk i gjennomsnitt reduserer overtrykk (det systoliske blodtrykket) med 3,75 mmHg og undertrykk (det diastoliske blodtrykket) med 3,39 mmHg. Disse funnene var signifikante hos personer med høyt blodtrykk.

Forskerne uttaler at hvitløk er signifikant bedre enn narrepiller (placebo) for å redusere høyt blodtrykk, og spesielt de med høyt overtrykk vil ha glede av hvitløkstabletter.

 

Kun «gullstandard» av studier ble inkludert

De 17 studiene som inngikk i meta-analysen var alle såkalte RCT-studier, som ofte defineres som «gullstandarden» for medisinske og vitenskapelige undersøkelser. Dosene av hvitløk var fra 300 – 900 mg per dag.

Produkter med både Aged Garlic Extract (Kyolic®), standard hvitløkspulver og hvitløksolje var brukt i disse 17 studiene.

Det er fortsatt usikkert hva som gjør at tilskudd av hvitløk reduserer blodtrykket, men forskerne peker på at hvitløk kan fungere som en antioksidant.

Stoffer fra hvitløk kan dermed være med på å beskytte endotelceller (cellelag på innsiden av blodkar og lymfekar) mot skader grunnet oksidativt stress. De peker også til at det kan være stoffer i hvitløk som kan ha en mild ACE-hemmende effekt, tilsvarende hva man finner i ordinære blodtrykkssenkende preparater.

-«Det finnes forskjellige dipeptider som er ekstrahert fra hvitløk som vi vet har ACE-hemmende effekt, men det er for tidlig si hva som gjør at tilskudd av hvitløkstabletter virker mot høyt blodtrykk – det eneste vi vet er at det faktisk virker,» kommenterer forskerne.

Denne meta-analysen på effekten av hvitløk på høyt blodtrykk gir nå mer støtte for at tilskudd av hvitløk er ekstra godt for hjertet.

En annen meta-analyse publisert nylig publisert i Journal of the Science of Food and Agriculture slår fast at hvitløk også kan redusere kolesterol og triglyseridnivå i blod.

I 2008 ble en annen meta-analyse publisert som også bekrefter at hvitløk er effektivt for å redusere blodtrykket.

 

Kilde:

Effect of Garlic on Blood Pressure: A Meta-Analysis. Wang et al., Journal of Clinical Hypertention, 2015, Jan 5.

Effect of garlic on blood pressure: A systematic review and meta-analysis. Ried et al., BMC Cardiovascular Disorders 2008, 8:13

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Crystal Dream

Naturige ingredienser for naturlig god søvn

Crystal Mind

Normal brain function for all the family

Crystal Eye Omega

For the treatment of Dry Eyes

Crystal Mind

Crystal Mind™ has been developed following many years of research in nutrition for optimum brain health and function.

nutrimedhelse.wordpress.com/

Nyheter og forskning om livsstil, naturmidler og kosttilskudd

%d bloggere liker dette: