Bedre hukommelse med norske superbær

bedre hukommelse med norske superbær

Bedre hukommelse med norske superbær, så man trenger ikke kjøpe dyre, utenlandske bær med rare navn for å få helsegevinst.

De absolutt beste bærene kan du plukke selv her i Norge, eller finne i din nærmeste matbutikk.

Utenlandske, langreiste og ofte dyre bær med «rare» navn er mer populært en noen gang.  Men norske, kortreiste bær er minst like bra, om ikke bedre.  Mer mijøvennelig er det også, da man ikke trenger å frakte disse fantastiske bærene fra andre siden av kloden.

Jordbær, blåbær, skogsbær og solbær er alle proppfulle med vitaminer og kraftige antioksidanter som flavonoider.  Disse flavonoidene er kraftige antioksidanter som beskytter kroppen vår mot miljøpåvirkninger, stress og aldringsrelaterte problemer.  Flavonoidene varierer litt fra bær til bær, og kan ha helt spesifikke egenskaper som er viktig for helsen vår.

Nå har amerikanske forskere funnet ut at spesielt flavonoider fra blåbær og jordbær motvirker for tidlig aldring av hjernen.  Dette er det første studie i sitt slag som dokumenterer at flavonoider fra jorbær og blåbær reduserer alderssvekkelse av hjernen.

 

Solide vitenskapelige data på bær

Forskerne brukte data fra en stor befolkningsundersøkelse, og inkluderte over 16.000 kvinner over 70 år, som hadde fått testet sine kognitive funksjoner i 1995 og i 2001.  Dette gjør studien til det største som noen gang er gjort på forskning av bær og hva bær kan gi av helsefordeler.

Konklusjonen fra denne undersøkelsen ganske klar

De av kvinnene som konsumerte jordbær og blåbær oftere enn to ganger i uken,  hadde bedre hukommelse og en hjernefunksjon som var 2,5 år ”yngre” sammenlignet med de som sjeldent eller aldri spiste bær.   Undersøkelsen tok ikke høyde for andre livsstilsfaktorer, men så utelukkende på inntak av blåbær og jordbær i relasjon til hukommelse og alderssvekkelse av hjernen.

Så ønsker du en bedre hukommelse med norske superbær- start for eksempel med blåbær!

Kilde:

Dietary intakes of berries and flavonoids in relation to cognitive decline.  Devore, Kang, Breteler, Grodstein.  Annals of Neurology, 2012.


Kanskje vil du også like denne:

Barn med ADHD har mangel på omega-3 fettsyrer

You may also like...

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: