Mulig sammenheng mellom magnesium og utvikling av tarmkreft

En studie med over 700 personer viser til at et økt inntak av magnesium kan redusere risiko for å utvikle tarmkreft, i følge nederlandske og engelske forskere. Spesielt hos personer som er overvektige og over 55 år.

For hver 100 milligram ekstra magnesium, reduserte risikoen for å utvikle denne vanlige kreftformen med 12% hos personer med overvektig.  Det anslås at sammenhengen med magnesium og dette mineralets effekt på insulinresistens ved type 2-diabetes, kan være årsaken til en redusert utviklingen av tarmkreft.

 

Fortsatt få studier til å kunne si noe sikkert

Forskerne understreker riktignok at det fortsatt er få studier som har sett på sammenhengen mellom magnesium og tarmkreft, men at deres undersøkelser viser til at et økt inntak av magnesium og magnesiumrike matvaner kan være verdt se nærmere på, sammen med andre kreftforebyggende helsevaner.

 

Mangel på magnesium  vanlig

Dessverre er det få som får i seg nok magnesium via kostholdet.  Internasjonale befolkningsundersøkelser viser til at det kun er 1 av 4 personer i den vestlige verden som får i seg den anbefalte daglige mengden av magnesium.  Anbefalt daglig inntak er 350 mg for menn og 280 mg for kvinner.

Gode kilder til magnesium er grønne bladgrønnsaker, kjøtt, nøtter, korn og melk.  Alternativt kan det anbefales ekstra magnesium som kosttilskudd som gir minst 200 mg magnesium daglig.

Mange forskere og leger peker på at et samlet daglig inntak fra mat og tilskudd på mellom 720-1000 mg magnesium daglig gir optimal helsegevinst, spesielt for pasienter med hjerte- og karsykdommer som høye kolesterolverdier og høyt blodtrykk, og for pasienter med diabetes.

Hjernen fungerer også optimalt ved slike doser, som vil redusere problemer forbundet med ADHD, depresjoner, angst og andre kognitive lidelser

 

Kilder:

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Crystal Dream

Naturige ingredienser for naturlig god søvn

Crystal Mind

Normal brain function for all the family

Crystal Eye Omega

For the treatment of Dry Eyes

Crystal Mind

Crystal Mind™ has been developed following many years of research in nutrition for optimum brain health and function.

nutrimedhelse.wordpress.com/

Nyheter og forskning om livsstil, naturmidler og kosttilskudd

%d bloggere liker dette: