Lev lengre med styrketrening

Fra før vet vi at moderat styrketrening gir oss funksjonelle fordeler når vi eldes.  Vi beholder muskelmasse lengre, slik at eldre lettere greier seg i hverdagen.  Den største studien i sitt slag dokumenterer nå at styrketrening kun to ganger i uka også forlenger livet.

Undersøkelsen avdekket i tillegg at de som driver med styrketrening mer enn 2 ganger i uken får en betydelig redusert risiko for å dø av kreftsykdom.

Mindre sjanse for å dø av kreft

Studien baserte seg på data fra over 80.000 personer, og viser at regelmessig styrketrening er like viktig som regelmessig moderat kondisjonstrening.

Studien viser at de som drev regelmessig styrketrening har 23% redusert risiko for tidlig død uansett årsak.

Det mest oppsiktsvekkende var at de hadde en redusert kreftdødelighet med 31%, sammenlignet med de som ikke drev med moderat styrketrening.

Kun kondisjonstrening ga ingen redusert kreftdødelighet.

Push-ups og sit-ups like bra som treningssenter

Man trenger ikke gå på et treningssenter for å trene styrke.  Undersøkelsen viser at bruk av egen kroppsvekt, som ved knebøy med kun kroppsvekt, push-ups og sit-ups er like bra som å trene med vekter og maskiner på et treningssenter.

Disse tre øvelsene kan du fint kjøre  hjemme og helt uten noen form for utstyr:

Slik gjør du riktige sit-ups: 

 

Slik gjør du riktige push-ups:

 

Slik kjører du knebøy uten vekter:

 

 

Verdens Helseorganisasjon anbefaler at man gjør 150 minutter med kondisjonstrening hver uke, samt styrketrening minst 2 ganger i uken.  Dette er også det som i følgen undersøkelsen gir best helsegevinst, spesielt med tanke på kreft.

Kilde:

Does strength promoting exercise confer unique health benefits? A pooled analysis of eleven population cohorts with all-cause, cancer, and cardiovascular mortality endpoints.  Stamatakis et al., American Journal of Epidemiology, 31 October 2017.

You may also like...

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: