Curcumin effektivt mot psoriasis

Psoriasis er en kronisk inflammatorisk hudlidelse i hud, negler og ledd som gir en betydelig dårligere livskvalitet og berører omtrent 3% av verdens befolkning. Dagens behandling består i hovedsak å gi pasienter med psoriasis steroidkremer.

Nå er det dokumentert at tilskudd med curcumin kan gi ekstra behandlingshjelp for de med psoriasis.

En gruppe italienske forskere ved Universitetet i Firenze har dokumentert at et daglig tilskudd med curcumin sammen med behandling med steroidkrem ga overlegne resultater, sammenlignet med de som fikk steroidkremer med placebotabletter for behandling og lindring av psoriasis.

Curcumin ga bedre behandlingseffekt enn placebo

63 personer med diagnose mild til moderat psoriasis deltok i denne dobbelt-blinde og randomiserte undersøkelsen som varte i 16 uker. Den ene gruppen fikk daglig behandling med tilskudd av curcumin og en steroidkrem med metylprednisolon. Den andre fikk placebotabletter og metylprednisolonkrem.

Resultatene etter 16 uker viste at tilleggsbehandling med curcumin ga betydelig bedre resultater sammenlignet med placebogruppen, målt etter Psoriasis Area and Severity Index (PASI).

PASI er ofte brukt ved kliniske undersøkelser når man ønsker å se på behandlingseffekten av et medikament som skal hjelpe mot psoriasis, hvor for eksempel PASI 75 refererer til hvor mange som har hatt en 75% reduksjon av PASI ved studiestart.

Curcumin-gruppen hadde overlegent best score ved både PASI 50, PASI 75, PASI 90 og PASI 100, sammenlignet med gruppen som fikk narretabletter.

Man fant også at curcumin reduserte betennelsesmarkører forbundet med psoriasis.

Curcumin-gruppen hadde i tillegg en økt livskvalitet og bedre sykdomsforløp. Tilskudd med curcumin ble også funnet å være både trygt og var meget godt tolerert av pasientene som deltok i undersøkelsen.

Eksemp

Kilde:

Oral Curcumin Is Effective as an Adjuvant Treatment and Is Able to Reduce IL-22 Serum Levels in Patients with Psoriasis Vulgaris. Antiga et al., BioMed Research International, Volume 2015 (2015), Article ID 283634, 7 pages

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Crystal Dream

Naturige ingredienser for naturlig god søvn

Crystal Mind

Normal brain function for all the family

Crystal Eye Omega

For the treatment of Dry Eyes

Crystal Mind

Crystal Mind™ has been developed following many years of research in nutrition for optimum brain health and function.

nutrimedhelse.wordpress.com/

Nyheter og forskning om livsstil, naturmidler og kosttilskudd

%d bloggere liker dette: