C-vitamin og melkesyrebakterier gir mindre influensa, sykefravær og medisinbruk hos barn

Ønsker du å redusere sykefravær og medisinbruk hos ditt barn bør du vurdere daglig tilskudd av C-vitamin og melkesyrebakterier.  En større undersøkelse viser til at det reduserer både sykdom, fravær og medisinbruk hos barn i barnehagealder.

I 6 måneder fikk 57 barn i alderen 3 til 6 år enten en daglig en dose med 50 mg vitamin C sammen med melkesyrebakteriene lactobacillus og bifidobacterium (de mest kjente og vanlige melkesyrebakterier) eller narrepiller.  Undersøkelsen var både randomisert, blindet og placebokontrollert – den fulgte altså det mange kaller for ”gullstandarden” for vitenskapelige undersøkelser.

Overbevisende funn

Resultatene er sterke og viser en betydelig reduksjon av infeksjoner i de øvre luftevier (Upper Respiratory Tract Infection – URTI), mindre sykefravær og mindre bruk av av medisiner.

De av barna som daglig fikk sine 50 mg med vitamin C og ekstra probiotika i 6 måneder, hadde i gjennomsnitt

  • 33% færre symptomer på infeksjoner i de øvre luftveier
  • betydelig færre dager med symptomer
  • 30% færre fraværsdager fra barnehagen.
  • Færre dager hvor de ble medisinert

Mindre bruk av antibiotika

I tillegg til at barna var sjeldnere og mindre syke, ble barna også medisinert i en langt kortere periode sammenlignet med de av barna som ikke fikk vitamin C og melkesyrebakterier.

Antall dager hvor barna fikk antibiotika, feber- og smertestillende, nesespray og hostesaft ble redusert, sammenlignet med de av barna som kun fikk narrepiller.

Kilde:

Probiotics and vitamin C for the prevention of respiratory tract infections in children attending preschool:  a randomised controlled pilot study.  Garalova et al., European Journal of Clinical Nutrition, 2014, Sept. 10 doi: 10.1038/ejcn.2014.174. [Epub ahead of print]

You may also like...

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: