Idrettsutøvere trenger mer magnesium

Idrettsutøvere må sørge for at de får i seg alle viktige næringsstoffer for å kunne prestere optimalt.  Noe av det viktigste og enkleste man kan gjøre for å forbedre sine idrettsprestasjoner er å ta et daglig magnesiumtilskudd.

Aktive idrettsutøvere og mosjonister legger ned mye energi, tid, penger og ressurser på å nå sine mål.  Utallige treningstimer flere ganger i uken, nok søvn og hvile, det beste man kan skaffe seg av utstyr – og ett så riktig kosthold som man greier.  Alt for å prestere bedre.

Noe av det viktigste og enkleste man kan gjøre, og som vil gi dramatisk store fordeler og hurtige resultater er et daglig inntak av et høykvalitetstilskudd av magnesium – det viktigste kosttilskudd for en aktiv mosjonist og idrettsutøver.  Omtrent 35% av kroppens totale magnesiumlager er lagret i våre muskler.

Magnesium er involvert i mer enn 300 forskjellige reaksjoner i kroppen, og påvirker dine idrettsprestasjoner direkte.  Jo mer intenst man trener, jo mer magnesium trenger man.  Både fordi en mister magnesium når man svetter, og fordi magnesium er nødvendig for at kroppen skal kunne produsere og omdanne karbohydrater til energi.

Magnesium er også helt nødvendig for kroppens evne til å utnytte og omdanne proteiner og fett, og vil derfor påvirke muskelfunksjonene.  Er dine magnesiumreserver lave – kan du bokstavelig talt – løpe deg inn i problemer.

Magnesium hjelper til med å regulere muskelkontraksjon. En mangel på magnesium vil gi mindre energi til musklene, dårligere utholdenhet, lettere kramper og hjertet vil pumpe dårligere.  Dette påvirker både energiomsetningen og oksygenutnyttelsen.

I en gruppe topptrente triathlonutøvere som daglig tok tilskudd med 400 mg magesium en måned før konkurranse, viste at de presterte betydelig bedre og hadde en bedre energiomsetning og -utnyttelse enn de som ikke inntok magnesium.  Det er også dokumentert at mosjonister med tilstrekkelig magnesiuminntak har opptil 4 ganger bedre blodgjennomstrømning enn hos de med  lave magnesiumverdier.

Tar du tilskudd av magnesium vil du som aktiv mosjonist og idrettsutøver kunne oppleve:  

 • Økt utholdenhet
 • Raskere restitusjon mellom trening og konkurranse
 • Økt muskelstyrke
 • Redusert skadefrekvens
 • Bedre treningsrespons
 • Redusert hvilepuls
 • Bedre proteinsyntese
 • Økt ATP-produksjon
 • Bedre glukosemetabolisme
 • Bedre fettmetabolisme
 • Bedret immunforsvar
 • Mindre muskelkramper

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Crystal Dream

Naturige ingredienser for naturlig god søvn

Crystal Mind

Normal brain function for all the family

Crystal Eye Omega

For the treatment of Dry Eyes

Crystal Mind

Crystal Mind™ has been developed following many years of research in nutrition for optimum brain health and function.

nutrimedhelse.wordpress.com/

Nyheter og forskning om livsstil, naturmidler og kosttilskudd

%d bloggere liker dette: