Ned i vekt i 2023:

Slik lykkes du bedre med nyttårsforsettet

Ned i vekt for det nye året er en gjenganger av alle nyttårsforsetter. Mange vil derfor også i år ette seg et nyttårsforsett om å gå ned i vekt.  Selv om slanking er et av de mest vanlige nyttårsforsetter, så er det ofte lettere sagt enn gjort.

Det kan for mange være vanskelig å bytte ut fristelsene fra kalorier og deilig fet mat etter en uke med familie, venner, fest og moro – med en streng diett. 

Så om du har planer om å starte det nye året med å gå ned i vekt, ha disse rådene i bakhodet.  De kan hjelpe deg til å finne noen lettere løsninger på dine nyttårsforsetter på en sunnere og bedre måte.

Det å bråstarte en ny «livsstil» og starte med noe totalt nytt er en av de vanligste måtene for å starte nye kostholdsvaner og -rutiner.

Men – å gjøre de kan ofte bety katastrofe.  Istedenfor å legge så strenge bånd på deg selv etter julefeiring og – ferie, bur du heller vurdere andre alternativer som vil gjøre det lettere for deg å følge et sunnere og bedre kosthold for vekttap. 

Dette vil øke sjansene dine for å holde deg til kostholdsplanene og at du greier nå de mål du har satt deg.  Bare på en mer fornuftig og sunnere måte.

Start med mat som er grillet, stekt, bakt eller kokt, istedenfor fritert.  Bare her har du kuttet ut enorme mengder med kalorier fra fett.

Om du ikke er glad i den typiske grillsmaken eller stekt kjøtt, piff om smaken med fettredusert eller fettfrie sauser.  Enda bedre – urter og krydder vil også gi liv til både grillet og stekt mat.

Ned i vekt med mer grønnsaker

De fleste av oss spiser heller ikke på langt nær så mye frukt og grønt som vi burde. Frukt og grønt er rike på vitaminer, mineraler og fiber.  I tillegg så fyller de godt og gjør oss mette, uten at de gir oss noe ekstra kalorier og fett som det er verdt bry seg om.

Derfor bør du bruke så mye frukt og grønnsaker som du kan til alle måltider.  En god grønnsakssuppe med ekstra kraft er en god løsning for en sunn lunch eller middag på en kald vinterdag. 

Salater er enkle og raske forberede og ha med seg som lunch. En lavkaloridressing gjør susen for å heve smaken, eller bruk olivenolje!    Topp salaten med litt kyllingstrimler – og du har både lunch og middag klar på 1-2-3.

Etter en god julefeiring med mye fet mat, kaker og godterier – kan det å kutte ut disse godbitene ofte være ett av de største problemer når du skal starte en «ny og sunn livsstil».

Prøv derfor å bytte ut dette med frisk frukt.   Sørg for å ha nok av epler, appelsiner, bær og hvilken som helst annen frukt du liker.  Dette er en fin måte å tilfredsstille søtsuget uten at det går ut over dietplanene dine, eller å gå ned i vekt.

Drikk med mer vann

Og til slutt – prøv å reduser den ekstra koppen med te eller kaffe, og i alle fall den brusen!  Ta heller ett glass med vann!  Kroppen din vil sette så mye mer pris på vann enn noen annen form for drikke – og vann vil også være med på å øke forbrenningen din!

Ned i vekt

Mer vann vil også hjelpe til med å raskere bli kvitt slaggstoffer – som igjen vil hjelpe deg til å gå ned i vekt raskere.

Så ved å starte nye kostholdsplaner litt lettere istedenfor å torturere deg selv med for restriktivt kosthold eller «årets slankenyhet», så vil du raskt finne ut at det er mye enklere å hode fast ved dine nyttårsforsetter i år.  Og til neste nyttår, så vil du kunne vise fram din nye sunnere og slankere deg!

Godt Nyttår!


Flere artikler:

Vektnedgang – Slik kontrollerer du fremgangen din

Stabilt blodsukker er også viktig ved vektkontroll

You may also like...

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: