Kettlebell Russian Swing

Kettlebell Russian Swing

Kettlebell Russian Swing er en fin øvelse som faktisk trener hele kroppen, alt fra skuldre, mage, rumpe, rygg og bein – men først og fremst er det setemuskler, bakside lår og skuldre som her får en virkelig god trening.  Grepstrening i fingre og underarmer får du som en super bonus!

Noen synes dette er en litt kjedelig øvelse, men faktum er at en bedre allround øvelse knapt finnes, og burde kjøres av alle, uansett hva ditt treningsmål eller idrett du driver med.

Ikke bare styrker Kettlebell Russian Swing hele kroppen, men den vil i tillegg gi bedre utholdenhet, kondisjon og er en virkelig god øvelse som brenner kalorier og fett!

Kettlebell Russian Swing – passer for alle!

Om du sliter med vonde knær, hofter, skuldre eller rygg – så er øvelsen super.  Det er minimalt med stress og press på leddene når du kjører denne øvelsen riktig.

Liker du HIIT-trening, så er trening med Kettlebells noe som passer til høyintensiv intervalltrening.  Ifølge studie gjort, brenner du hele 20,2 kalorier per minutt med denne øvelsen – så effektiv er det trene hele kroppen med kettlebells!

Andre fordeler med kettlebell-trening og spesielt Kettlebell Russian Swing, er at den kan gjøres av alle, uansett alder og form.  Du trenger også liten plass trene på, så egner seg fint som hjemmetrening også.

Se video av øvelsen her:

Hvor tunge kettlebells bør du bruke?

Først og fremst, bruker du en vekt som passer til deg og din styrke og ditt utholdenhetsnivå.

Generelt så anbefales det at man starter med 8 kg for utrenede menn, og mellom 8 – 12 kgs kettlebell om du er litt trent.   Er du godt trent kan du fint bruke 12 – 20 kg.

For utrente kvinner, start gjerne med 4-6 kg, og fra 6-8 kg om du er litt trent.  Er du godt trent kan du fint bruke 8 – 12 kg for å gjøre dine Kettlebell Russian Swing.

Ikke start for tungt om øvelsen er ny for deg – som med all trening, start forsiktig.  Lær deg teknikken og øvelsen før du øker antall kilo.

Prøv med 10 repetisjoner – og gjenta dette 3 ganger (10 reps x 3 sett).  Det er en fin start for nye til denne øvelsen.  Når teknikk, styrke og utholdenhet er bedre, så øk antall sett.  Ha så korte pauser mellom settene som du klarer, uten at det går utover form og teknikk. 

Kettlebell Russian Swing får også fart på forbrenningen din. Ønsker du brenne mer fett – øk antall repetisjoner til 15-20. 

Ønsker du bygge mer muskler, bruker du mer kilo – men færre repetisjoner, 5-8 reps er OK.


Les også:

De fem øvelsene du MÅ gjøre! – Nutrimed Helse

Les mer om hvor effektiv Kettlebell Russian Swing er her

You may also like...

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: