Curcumin reduserer muskelslitasje

Curcumin reduserer muskelslitasje etter trening

Curcumin reduserer muskelslitasje etter trening i følge en undersølelse fra USA. Idrettsutøvere bør derfor se nærmere på daglig bruk av et høykvalitetsprodukt basert på curcumim.

Bare husk å velge et med ekstrakt standardisert for virkestoffer. Undersøkelser viser at selv små doser av curcumin med høy kvalitet gir bedre restitusjon og reduserer både muskelslitasjer og betennelsesfaktorer etter trening.

I en undersøkelse fra USA deltok 28 personer med en gjennomsnittsalder på 20 år.  Deltakerne ble delt opp i to grupper. Den den ene gruppen fikk kapsler med ca 80 mg curcumin. Den andre gruppen fikk placebokapsler (narrekapsler uten effektive virkestoffer).

De inntok så curcumin-kapsler eller placebo i to dager før  og tre dager etter at de gjennomførte en standardisert beintrening med vekter som var designet for å påføre kortsiktig muskelskade (Exercise Induced Muscle Damage – EIMD).

Curcumin reduserer muskelslitasje

Begge gruppene hadde etter treningen økte verdier av enzymet kreatinkinase. Kreatinkinase er en markør for muskelskade og -slitasje.

Gruppen som hadde inntatt de aktive kapsler med curcumin hadde blodverdier av kreatinkinase som lå 45% lavere sammenlignet med de i placebogruppen.

De hadde også betydelig lavere verdier av andre målte betennelsesfaktorer som TNF-alpha og IL-8.

Dette betyr at idrettsutøvere som regelmessig inntar curcumin vil restituere seg raskere og bedre sin funksjonsevne ved repeterende treningsøkter.

Siden curcumin reduserer muskelslitasje vil en idrettsutøver som tar daglig tilskudd av curcumin være bedre i stand til å ha en høyere intensitet og kvalitet på treningen sin over lengre tid.  

Dette igjen vil gi bedre og raskere fremgang som idrettsutøver.

Tips:

Når du skal velge et tilskudd med curcumin, se etter de som bruker et ekstrakt som heter Curcumin C3 Complex. Dette er den formen for curcumin som er mest studert av alle råvarer på markedet. Den er også standardisert for aktive virkestoffer, slik at du vet at hver kapsel alltid vil gi deg den samme mengden med virkestoffer.

Dessverre finnes det mange produkter på markedet som riktignok inneholder gurkemeie – men det er få som kan dokumentere at de inneholder de aktive virkestoffene curcuminoider.


Se også denne: Matvarer som lindrer leddsmerter

Kilde:

Reduced inflammatory and muscle damage biomarkers following oral supplementation with bioavailable curcumin.  McFarlin et al., BBA Clinical 2016, Volume 5, Pages 72 – 78.

2 thoughts on “Curcumin reduserer muskelslitasje etter trening”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *