magnesium og utvikling av tarmkreft

Magnesium og utvikling av tarmkreft

Magnesium og utvikling av tarmkreft kan ha en sammenheng. En studie med over 700 personer viser til at et økt inntak av magnesium kan redusere risiko for å utvikle tarmkreft, i følge nederlandske og engelske forskere. Spesielt hos personer som er overvektige og over 55 år.

For hver 100 milligram ekstra magnesium, reduserte risikoen for å utvikle denne vanlige kreftformen med 12% hos personer med overvekt.  Det anslås at sammenhengen med mangel på magnesium og dette mineralets effekt på insulinresistens ved type 2-diabetes, kan være årsaken til en redusert utviklingen av tarmkreft.

Fortsatt få studier til å kunne si noe sikkert

Forskerne understreker riktignok at det fortsatt er få studier som har sett på sammenhengen mellom magnesium og utvikling av tarmkreft tarmkreft, men at deres undersøkelser viser til at et økt inntak av magnesium og magnesiumrike matvaner kan være verdt se nærmere på, sammen med andre kreftforebyggende helsevaner.

Mangel på magnesium  vanlig

Dessverre er det få som får i seg nok via kostholdet, en mangel på magnesium kan derfor lett skje .  Internasjonale befolkningsundersøkelser viser til at det kun er 1 av 4 personer i den vestlige verden som får i seg den anbefalte daglige mengden av magnesium.  Anbefalt daglig inntak er 350 mg for menn og 280 mg for kvinner. En mangel på magnesium må derfor ses på som vanlig.

Gode matkilder for å unngå en mangel på magnesium er grønne bladgrønnsaker, kjøtt, nøtter, korn og melk.  Alternativt kan det anbefales ekstra magnesium som kosttilskudd som gir minst 300 mg magnesium daglig.

Mange forskere og leger peker på at et samlet daglig inntak fra mat og tilskudd på mellom 720-1000 mg magnesium daglig gir optimal helsegevinst, spesielt for pasienter med hjerte- og karsykdommer som høye kolesterolverdier og høyt blodtrykk, og for pasienter med diabetes.

Hjernen fungerer også optimalt ved slike doser, som vil redusere problemer forbundet med ADHD, depresjoner, angst og andre kognitive lidelser.

Med dagens viten bør en mangel på magnesium lett kunne unngås.


Kilder:

Les hvorfor du bør ta tilskudd av Vitamin D her: 10 grunner til at du trenger mer D-vitamin!

One thought on “Magnesium og utvikling av tarmkreft”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *